DSC03776++

KALİTE KONTROL VE ARGE

ARGE

Normfeed olarak balık üreticilerine verimli, kaliteli ve balıkların en hızlı şekilde sağlıkla büyümesine olanak sağlayan uygun fiyatlı yemler sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Balık üreticilerinin verimli ve sürdürülebilir kültür balıkçılığı yapmalarını sağlamanın, sağlam bir iş ilişkisinin özü olduğuna inanıyoruz.
Balık yemlerimizin üretiminde kullanılan hammadde kalitelerini yapılan detaylı analizler ile incelemek ve bunları belli oranlar ile harmanlayarak balık türleri için en iyi besin değerine sahip yenilikçi ürünler oluşturmak Kalite Kontrol ve AR-GE departmanımızın sorumluluğundadır. Sürdürülebilir üretim, kaliteli yem ve ekonomik performans sağlayan yenilikler geliştirmek uzman ekibimiz tarafından kontrol edilmektedir.
Ürünlerin ve içeriğinde kullanılan hammaddelerin kapsamlı analizleri İzmir Torbalı tesisinde yer alan son teknoloji laboratuvarımızda gerçekleşmekte olup ayrıca dışarıda yer alan özel akredite laboratuvar ile doğrulukları onaylanmaktadır.

Kaliteli Hammadde Tedarik Ediyoruz

Hammaddelere özgü kriterler uzman ekibimiz tarafından bilinmekte ve ona göre testlere tabi tutulmaktadır. Laboratuvar ortamında yapılan analizler dışında, balık tarafından besin sindirilebilirliğini test etmek adına saha şartlarında yem denemeleri de sıklıkla yapılmaktadır. Böylece en uygun maliyetler ile en yüksek büyüme performansını sağlama zorunluluğumuz kontrol altına alınmaktadır.
Normfeed olarak sürdürülebilir üretimin önemine inandığımızdan alternatif hammaddeleri sürekli olarak tarıyor ve test ediyoruz. Hammadde portföyümüze ekleyebileceklerimizi Aquanorm balık yemlerimizde kullanıyoruz. Hammaddeler ile onaylı tedarikçi listemizi de oluşturarak her yıl detaylı bir şekilde tedarikçilerimizi de denetliyoruz.

normfeed-baliklarin-besin-kaynaklari

Besleyici değerleri yüksek balık yemleri üretiyoruz

Müşterilerimizin ihtiyaçları AR-GE ekibimiz açısından oldukça önemli olduğundan pazarın ihtiyacını bilip bu doğrultuda ürün sunuyoruz. Normfeed Su Ürünlerinde üretilen balık yemleri , kapsamlı analiz ve değerlendirmelerin sonucudur. Sadece müşterilerimizin başarısına odaklandığımızdan üretimlerimiz deneyimli ekibimizin kontrolleri ile son teknoloji ekipmanlarından yararlanılarak gerçekleştirilir.

AR-GE ekibimiz yukarıda bahsedilen genel hedeflerin yanı sıra müşterilerimizi kültür balıkçılığındaki gelişiminin ön saflarında tutmak için üretimin her aşamasındaki diğer konuları da ele alır ve bunların her biri kültür balıkçılığı sektörünün geliştirilmesinde önemli bir rol oynar.

Balıkların Besinsel Gereksinimleri

Proteinler

Proteinlerin temel görevi canlının büyümesini, dokuların yenilenmesini, kısaca yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle, proteinlerin canlılar için önemli besin maddeleri olduğu bilinmektedir. Balıkların yaşam evrelerine göre besinsel ihtiyaçları değişir. Balığın büyümesi ve pazar boyuna ulaşabilmesi süreci bakımından protein miktarı ile birlikte yemdeki esansiyel aminoasit miktarı da büyük önem taşımaktadır.

Yağlar

Balıklar için etkili ve gerekli bir enerji kaynağı olan lipidler, yağda eriyen vitaminlerin değerlendirilmesinde ve metabolizma içinde düzenleyici görevler almaktadır. Hücresel fonksiyonların devamını sağlayan doymamış yağ asitlerini içeren, tüm metabolik aktiviteler için vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi yoğun şekilde karşılayan ve yağda eriyen vitaminlerin vücutta taşınmasını sağlayan yağlar, proteinlerden sonra balık yemlerindeki en önemli bileşendir.

Karbonhidrat

Balık yemi üretiminde kullandığımız ekstrüzyon işlemi süresince uygulanan pişirme, nişastanın sindirilebilirliğini artırmaktadır. Karbonhidratların balıklar tarafından sindirilebilirliği oldukça düşüktür. Bu nedenle yemlerde karbonhidrat miktarının [100 - (protein + yağ + kül + nem)] önemi büyüktür. Bunun yanı sıra yem içeriğindeki nişastanın sindirilebilirliği yemlerin işlenme metoduna - pişirilme miktarına - bağlıdır.

Vitaminler ve Mineraller

Vitaminler, hayvansal organizmaların hayatını sürdürebilmesi için az miktarda gerekli ve yaşam için esansiyel yapıda organik bileşiklerdir. Mineraller ise, iskelet yapısının oluşmasında ve metabolizma için önemli olan hormonların ve enzimlerin aktivitesinde çok önemli bir rol oynar. Balık beslemede mineral ve vitamin içeriği balıkların gelişme ve büyüme hızları açısından son derece önemlidir.

Arge

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
Facebook
YouTube
Instagram